(2018)半岛在线注册英语阅读理解精读100篇(高分版)2(10)

本站小编 半岛在线注册/2018-11-25



[A] Facebook will have a high stock price.

[B] Facebook will attract more and more people to buy its stock.

[C] People will be familiar with Facebook.

[D] Facebook will be very successful.





文章剖析


这篇文章主要介绍了脸谱网股票的基本情况。第一段讲述了脸谱网自上市以来的股票价格走势情况和今天的日交易状况;第二段和第三段讲述了这种日交易对公司重要的原因以及那些要卖股票的人的动机和对他们的限制;第四段和第五段讲述了前些日子脸谱网日交易价格一落千丈及今日交易额升高的现象及原因;第六段和第七段给出了股票禁售期满却没有导致抛售的原因。





词汇注释


stampede n. 争先恐后的现象;惊逃;人群的蜂拥

intraday adj. 当天的;一天之内的

dip n.(通常指暂时的)下降,下跌

obsession n. 着迷;萦绕;使人痴迷的人(或物)





难句突破


① These limits on when initial shareholders and employees are allowed to sell are designed to reassure later investors that there won't be a stampede of early sellers that will drive down the stock price.

主题句式:These limits...are designed to...

结构分析:这是一个复合句,句子前半部分中由介词on引导的定语来修饰these limits,表示limits的对象。designed to后面是目的状语,reassure later investors后面的第一个that引导的是宾语从句,第二个that引导的是定语从句,用来修饰先行词stampede。

句子译文:对早期股东和雇员何时可以出售股票加以限制是为了使后期的投资者安心:早期股票购买人争相抛售股票,从而使股票价格下跌的状况不会出现。

② Past lockup expirations, even though they were considerably smaller than today's release of more than 800 million shares, resulted in sizable declines in Facebook's stock price.

主题句式:Past lockup expirations...resulted in...

结构分析:这是一个复合句。even though引导让步状语从句,在此处用法较为特殊,相当于一个插入语,用来解释说明past lockup expirations。

句子译文:虽然以前禁售期到期的股票比今天发行的8亿多股份少多了,但是也导致了脸谱网股价大幅下降。





题目分析


1. This one day of trading is important for the company's long-term success mainly because _____.

[A] the trade volume will account for the biggest share of the total stock returns of the year

[B] some 804 million shares held by early investors were freed up for sale

[C] Facebook is one of the world's most observed companies

[D] this day of trading will damage the initial shareholders' and employees' interests

1. 这种日交易对公司长远的成功很重要,主要是因为 _____。

[A] 交易额将占据今年股票总收益的最大份额

[B] 早期投资者持有的大约8.04亿股份可以自由出售了

[C] 脸谱网是世界上最受关注的公司之一

[D] 这种日交易会损害早期股东和雇员的利益

答案:B 难度系数:☆

分析:细节题。文章第二段首先设问:这种日交易为何对该公司的长远的成功很重要?紧接着第二句给出了回答:那是因为今天早期投资者所持有的大约8.04亿股份可以自由出售了。本题题干正是对原文的转述,而正确选项 B 是原文的再现。

2. Which of the following is NOT the reason for the large one- day dips?

[A] More stocks at low prices led to more buying, which turned to be selling when market was not good.

[B] When the market was more pessimistic about Facebook's stock price, more stocks just meant more opportunities to sell.

[C] Lockup expirations stocks led to the one-day dips.

[D] Lack of new investors.

2. 以下选项中哪一项不是日交易价格一落千丈的原因?

[A] 股票价格越低,导致的买进越多。但在市场不景气时,这些股票会被卖出。

[B] 当市场对脸谱网的股票价格更加悲观时,持有的股票越多,正意味着卖出的机会更多。

[C] 禁售期到期的股票导致了日交易价格的一落千丈。

[D] 缺乏新投资者。

答案:D 难度系数:☆☆☆☆

分析:细节题。文章第四段提到虽然以前禁售期到期的股票比今天发行的8亿多股份少多了,但是也导致了脸谱网股价大幅下降。由此可知,禁售期期满的股票对于市场价格有很大的影响,因此选项C是日交易价格一落千丈的原因。选项A和B所表达的意思相同,文中第五段提到,市场价格越低,买入的股票就越多;而持有的股票越多,在市场不好时,可以卖出的股票就越多,那就会导致市场股票价格的大幅下降。选项D在文中没有依据,故为正确答案。

3. The word “pent-up” (Line 1, Paragraph 5) most probably means _____.

[A] depressed

[B] repressed

[C] imperative

[D] pressing

3. “pent-up”这个词(第五段第一行)最有可能的意思是 _____。

[A] 沮丧的

[B] 压制的

[C] 必要的

[D] 迫切的

答案:B 难度系数:☆☆

分析:猜词题。pent-up的意思是“压抑的;积压的;压制的”。分析几个选项,只有B选项的意思符合文意。其他选项和pent-up的意思相差甚远。故答案为B。

4. The fact that the lockup expiration didn't result in a sell-off implies that _____.

[A] there would be much volatility on the actual days the shares became available

[B] previous investors have an obscure attitude toward Facebook's profitability

[C] Facebook has a pretty good future

[D] investors don't care about the lockup expiration

4. 股票禁售期到期并没有导致抛售的事实暗示_____。

[A] 在股票能够购买的实际天数里,会有太多的变数

[B] 先前的投资者对脸谱网收益率持不明确的态度

[C] 脸谱网有很好的前景

[D] 投资者不关心禁售期到期

答案:C 难度系数:☆☆☆

分析:推理题。第六段提到了禁售期到期没有导致抛售可能是因为股民对脸谱网收益率真正乐观的态度,这一态度更进一步预示了脸谱网的前景,故排除B选项。第六段提到:如果投资者真的认为脸谱网的未来收益会更高的话,他们就会根据情况买进了,而不会管禁售。可见,投资者是否抛售股票与股票是否有变数并无太大关系。因此,选项A不符合题意。而投资者只有在认为未来收益高的情况下才不会管禁售,才会买进而不抛售,因此仍旧可知脸谱网是有前景的,故答案为C。

5. About “That would be a real story”, which one of the following is NOT true?

[A] Facebook will have a high stock price.

[B] Facebook will attract more and more people to buy its stock.

[C] People will be familiar with Facebook.

[D] Facebook will be very successful.

5. 对于“那就离成功不远了”,以下选项中哪个选项的说法是不正确的?

[A] 脸谱网的股票价格会很高。

[B] 脸谱网会吸引越来越多的人购买它的股票。

[C] 人们会对脸谱网很熟悉。

[D] 脸谱网将会非常成功。

答案:C 难度系数:☆☆

分析:细节题。最后一段提到Facebook对它的股票特别关心,当然会希望更多的人来关注并购买它的股票。纵观全篇讲述的都是Facebook的股票问题,后面提到,只要它让更多的人关注到它的移动广告,就会离成功不远了,所以A、B和D的说法在文中都能得到体现,而C项的说法则没有说服力,因为脸谱网早已为人们所熟知,“人们会对脸谱网很熟悉”这一说法牵强,故选C。





参考译文


脸谱网的股票是世界上最广受关注和议论的股票之一,尽管脸谱网五月份才上市。从以发行价38美元下跌超过40%以来,今天脸谱网以22.36美元报收,上涨了2.50美元,或者说仅一天内就上涨了12%以上。

为什么这种日交易对公司长远的成功很重要?而且,或许更为重要的是,关系到市场对其未来收益率的看法呢?那是因为今日早期投资者所持有的大约8.04亿股份可以自由出售了。

对早期股东和雇员何时可以出售股票加以限制是为了使后期的投资者安心:早期股票购买人争相抛售股票,从而使股票价格下跌的状况不会出现。即使这些早期的投资者和雇员对公司的前景不是特别悲观,他们也可能会只是想即刻收回自己的资金,从而把股票价格拉得很低。脸谱网的一位主要股东——脸谱网的创始人及总裁马克·扎克博格没有受禁售期到期的任何影响,他在九月份承诺,至少一年以内他不会出售他所持有的脸谱网的任何股票。

虽然以前禁售期到期的股票比今天发行的8亿多股份少多了,但是也导致了脸谱网股价大幅下降。就在本周一,脸谱网当天的股价就因为对禁售期到期的担忧而跌至18.87美元。但是今天,由之前的禁售期到期所预期的5%—6%的下跌并未出现,投资者持股稳定。虽然今天早上交易总额很高,股票依旧有收益,并且超过了道琼斯指数、纳斯达克指数和科技股票指数。

一些市场分析家把股民买进脸谱网的股票归因于人们被压抑的对脸谱网的股票的需求,一些交易人士认为就脸谱网的股票价格而言,这种需求已经触底。如果上述观点属实的话,目前价格下可以买到的股票越多,就会导致越多的买进。当市场(和早期投资者)对脸谱网的股价更为悲观的时候,持有的股票越多就意味着卖出的机会越多,这也导致了那些日交易的价格一落千丈。

禁售期到期没有导致抛售可能是因为股民对脸谱网收益率真正乐观的态度。上个月晚些时候公布的其第三季度的收入优于预期,显示出了稳定的收益增长,而且用户群主体快速转为了手机用户。如果股票市场确实有效的话,这些禁售期到期的股票的影响会被价格反映出来。而作为结果,股票实际可售的日子里价格将不会有太多变数。如果投资者真的认为脸谱网的未来收益会更高的话,他们就会根据情况买进了,而不会管禁售。同样,那些在最开始的两次期满时脸谱网股票的卖空者也有这样的想法。

但是也有另一种解释,也许股票价格上涨是因为脸谱网的前景看起来非常好。假如有一个公司,它真正的成功(到目前为止是世界上最大的社交网络)总是被忽视,取而代之的是对公司股票日常走势的痴迷,那这个公司就是脸谱网。现在要是脸谱网可以找到一个引起人们对移动广告关注的方法就好了,那就离成功不远了。





TEXT TWO


On the face of things, a fall in the number of people infected with HIV (the virus that causes AIDS) from 39.5m to 33.2m over the course of a single year, as reported in this year's AIDS epidemic update from the World Health Organisation (WHO) and UNAIDS, should be cause for rejoicing. Indeed, it is, for it means there are fewer people to treat, and fewer to pass the infection on, than was previously thought. But the fall is not a real fall. Rather, it is due to a change in the way the size of the epidemic is estimated.

If you factor in that change, the number of infected individuals has actually risen since last year, by 500,000. Yet even that is not necessarily bad news in the paradoxical world of AIDS. As treatment programmes are rolled out around the world, death rates are falling. According to the revised figures, the lethal peak, of 2.2m a year, was in 2005. Now the figure is 2.1m. Since the only way for an infected person to drop out of the statistics in reality (as opposed to by sleight of statistical hand) is for him to die, such increased survivorship inevitably pushes up the total size of the epidemic.

The best news of all, however, is that the new figures confirm what had previously been suspected—that the epidemic has peaked. The highest annual number of new infections around the world was 3.4m in 1998. That figure has now fallen to 2.5m.

Both the change in the death rate and the change in the infection rate are partly a consequence of the natural flow and ebb of any epidemic infection. But they are also a reflection of the hard graft of public-health workers in many countries, who have persuaded millions of people to modify or abandon risky behaviour, such as having unprotected sex, as they have also created the medical infrastructure needed to distribute anti-retroviral drugs that can keep symptoms at bay in those who do become infected.

The revision of the figures is mainly a result of better data-collection methods, particularly in India (which accounts for half the downward revision) and five African countries (which account for another fifth). In India many more sampling points have been established, and in all countries better survey methods, relying on surveyors knocking on doors rather than asking questions at clinics, have gathered data from more representative samples.

Sceptics will feel vindicated by the revision. They have suspected for a while that the older survey methods were biased, and that the inflation thus produced was tolerated because it helped twang the heart-strings of potential donors. However, the structures for collecting and distributing money to combat AIDS are now well established, and accurate data are crucial if that money is not to be misdirected. The new information also means that the goal of treatment for all who need it will be easier and cheaper to achieve. The WHO and UNAIDS are planning to publish a report on the matter early next year, but Paul De Lay, UNAIDS's director of evidence, monitoring and policy, says that the financial requirements for 2010 will probably be about 5% less than previously estimated, and that by 2015 that figure will have risen to 10%. Good news for everyone, then, donors and sufferers alike.

1. Though the number of infected individuals has risen, it is still worth rejoicing because _____.

[A] the number of people who are dying from AIDS has decreased

[B] the total size of the epidemic is shrinking in a significant extent

[C] it is only a rise in the sense of statistics, instead of a real number

[D] in the paradoxical world of AIDS bad news can turn out to be good news

2. About the changes in the death rate and the infection rate of HIV, which one of the following statements is NOT true?

[A] Any epidemic will naturally have such changes.

[B] They are mainly aroused by the new statistic methods.

[C] They clearly mirror of the essential achievements of public-health workers.

[D] The death rate has been greatly suppressed due to massive implementation of treatment programmes.

3. The word “vindicated” (Line 1, Paragraph 6) most probably means _____.

[A] confused

[B] clarified

[C] doubting

[D] annoyed

4. By 2015, the financial requirements will _____.

[A] have risen by 10% more than what have been previously estimated

[B] be 10% of what have been previously estimated

[C] be 10% less than previously estimated

[D] be 15% less than previously estimated

5. Towards the revision, the author's attitude can be said to be _____.

[A] negative

[B] positive

[C] indifferent

[D] neutral





文章剖析


这篇文章介绍了实施艾滋病数据统计新方法后产生的变化。第一段讲述根据新的统计方法做出的统计给艾滋病感染者的数量带来的变化;第二段讲述这种统计方法带来的死亡率方面的变化;第三段讲述数据的修改证实了一些猜测;第四段讲述数字的变化也反映了公共卫生事业做出的贡献;第五段讲述数据修改的途径;第六段讲述准确数据的重要性。





词汇注释


factor in 把……计算入内

sleight n. 诡计,手法

ebb n. 衰落

twang v. 拨动弦声





难句突破


① On the face of things, a fall in the number of people infected with HIV (the virus that causes AIDS) from 39.5m to 33.2m over the course of a single year, as reported in this year's AIDS epidemic update from the World Health Organisation (WHO) and UNAIDS, should be cause for rejoicing.

主体句式:..., a fall..., should be cause for rejoicing.

结构分析:这是一个简单句,on the face of things是句子的状语,而as引导的定语从句用来修饰前面的a fall in the number...整句。

句子译文:由世界卫生组织和联合国艾滋病规划署报告的本年度有关艾滋病的最新数据表明,在短短一年的时间内,感染HIV(引发艾滋病的病毒)的人数从3,950万人减少到3,320万人,表面上来看这确实令人欣喜。

② But they are also a reflection of the hard graft of public-health workers in many countries, who have persuaded millions of people to modify or abandon risky behaviour, such as having unprotected sex, as they have also created the medical infrastructure needed to distribute anti-retroviral drugs that can keep symptoms at bay in those who do become infected.

主体句式:But they are also a reflection of...

结构分析:这是一个复合句,表语的定语结构比较复杂:在该定语中,who引导的定语从句修饰前面的workers,后面的such as...结构用来修饰risky behaviour。

句子译文:但是(死亡率和感染率的变化)也反映了许多国家的公共卫生工作者的艰苦努力,他们成功地说服了成百上千万的人们改变或者放弃危险的行为,如没有任何保护措施的性行为,他们还建立了医疗基础措施来发放反逆转药物,这种药物可以让那些已经被感染的患者的症状消失。





题目分析


1. Though the number of infected individuals has risen, it is still worth rejoicing because _____.

[A] the number of people who are dying from AIDS has decreased

[B] the total size of the epidemic is shrinking in a significant extent

[C] it is only a rise in the sense of statistics, instead of a real number

[D] in the paradoxical world of AIDS bad news can turn out to be good news

1. 尽管感染艾滋病的人数增加了,但是还是值得高兴,因为 _____。

[A] 死于艾滋病的人数减少了

[B] 这种传染病整体的规模大幅度下降了

[C] 这只是统计上的增加,而不是实际数目的增加

[D] 在是非颠倒的艾滋病世界中,坏消息也能变成好消息

答案:A 难度系数:☆☆☆☆

分析:推理题。本题针对的是文章的第一段和第二段。文章第二段提到,虽然感染的人数增加了,但并不是坏消息,因为随着全世界医疗水平的提高,艾滋病的死亡率下降了。这个上升的数据对应的是死亡人数的减少,因此,选项A符合题意。选项B显然是错误的,因为染病的人数还在增加,而下降的是增加的比率。选项C是对第一段“但这个数量的减少却不是真正的减少,而是因为估测该传染病规模的方法发生了改变”的误解。选项D是对第二段Yet even that is not necessarily bad news in the paradoxical world of AIDS的曲解,选项的表述过于绝对,而原文的语气没有这么肯定。

2. About the changes in the death rate and the infection rate of HIV, which one of the following statements is NOT true?

[A] Any epidemic will naturally have such changes.

[B] They are mainly aroused by the new statistic methods.

[C] They clearly mirror of the essential achievements of public-health workers.

[D] The death rate has been greatly suppressed due to massive implementation of treatment programmes.

2. 关于HIV死亡率和感染率的变化,下列哪个选项是错误的?

[A] 任何传染病都会很自然地发生这样的变化。

[B] 这些变化主要是由新的统计方法造成的。

[C] 这些变化清楚地反映了公共卫生工作者的重要成绩。

[D] 由于大规模地实施了各种治疗方案,因此死亡率得到了极大的控制。

答案:B 难度系数:☆☆☆

分析:细节题。选项A,第四段提到,死亡率和感染率发生变化的部分原因在于每种传染病都会有这种自然的起伏。选项B,第五段提到,数据的变化主要是由于采用了更好的数据收集方法,而不是统计方法,因此B是错误的。选项C,第四段提到了这一点。选项D,第二段提到,随着全世界治疗方案的大量出现,死亡率开始有所下降,因此D是正确的。那么,选项B是正确答案。

3. The word “vindicated” (Line 1, Paragraph 6) most probably means _____.

[A] confused

[B] clarified

[C] doubting

[D] annoyed

3. vindicated这个词(第六段第一行)最有可能的意思是 _____。

[A] 迷惑的

[B] 澄清的

[C] 怀疑的

相关话题/阅读理解